Dubravko Mataković Čiči

Dubravko Matakovi ii

Rođen 18. siječnja 1942. u Karlovcu. U Zagrebu je završio prirodoslovno-matematički fakultet te se po završetku fakulteta kao diplomirani inženjer zaposlio u JŽ, kasnije HŽ gdje je dočekao i mirovinu.

Kao aktivni sportaš bio je član tri zagrebačka kajakaška kluba: Vir (Zagreb), Slavija (Zagreb), Končar (Zagreb). Bio je višestruki prvak Jugoslavije i reprezentativac, a 1972. godine nastupio je na Olimpijskim igrama Münchenu u kajak slalomu na divljim vodama.

Njegova sportska karijera trajala je skoro 30 godina, a kao izvrstan trener i strateg, stvorio je brojne osvajače svjetskih i europskih medalja na divljim vodama.

Isticao se i na području samogradnje čamaca i opreme su u njegovim čamcima osvajane i svjetske medalje.

Nakon duge i teške bolesti Dubravko Mataković Čiči umro je u Zagrebu, a posljednji ispraćaj biti će u petak 18.10. u 12:15 sati na Krematoriju.

Neka mu je vječna hvala i slava.


 

Luka Obadić 10, Alba Zoe Gržin 11 u finalu SP u sprintu

Na završetku Svjetskog prvenstva u kajak-kanu spustu na divljim vodama, u finalu discipline C-1 sprint Luka Obadić je osvojio 10. mjesto, a Alba Zoe Gržin je u istoj disciplini za žene bila 11.

 


Matija Marinić ispunio normu za OI Tokio 2020

U današnjem polufinalu Svjetskog prvenstva u kajak-kanu slalomu, Matija Marinić se osvajanjem 12. mjesta plasirao za nastup na Olimpijskim igrama Tokio 2020 u disciplini C-1 slalom.

 


Obadić-Tolić u finalu C-2 sprint na Svjetkom prvenstvu u kajak-kanu sprintu

U današnjem programu Svjetskog prvenstva u slalomu i spustu, koje se vozi u španjolskom Seu d' Urgelu, Ren Korpes se nije kvalificirao u polufinale discipline K-1 slalom dok je posada Luka Obadić – Ivan Tolić bila uspješna u sprintu i nastupit će u sutrašnjem finalu.

VIše na poveznici.

Soca2019 82

 


Alba Zoe Gržin i Luka Obadić u finalu Svjetskog prvenstva u kajak-kanu sprintu

U poslijepodnevnom programu drugog dana Svjetskog prvenstva u kajak kanu spustu na divljim vodama-discipline sprint, u izlučnim utrkama discipline C-1žene hrvatska kanuistica Alba Zoe Gržin se plasirala u subotnje finale, kao i kanuist Luka Obadić u C-1 muški, što nije uspjelo Igoru Gojiću i Ivanu Toliću.

 

Prvenstvo se nastavlja sutrašnjim izlučnim utrkama u kojima će u jutarnjem programu slaloma u disciplini K-1 nastupiti naš Ren Korpes, dok će u poslijepodnevnom programu u spustu startati hrvatski dvojac Luka Obadić-Ivan Tolić.

 

Više na poveznici.

 


Matija Marinić izborio polufinale Svjetskog prvenstva u kajak-kanu slalomu na divljim vodama

 U jutarnjem programu drugog dana Svjetskog prvenstva u kajak kanu slalomu na divljim vodama, u izlučnim utrkama discipline C-1hrvatski kanuista Matija Marinić se uspješno kvalificirao među 30 kanuista koji će se u subotnjem polufinalu boriti za ulazak među 10 finalista.

Prema pravilima međunarodne federacije iz prve vožnje se direktno u polufinale plasira prvih 20 kanuista, a ostalih 10 mjesta se popunjava najbržim sportašima u drugoj vožnji.

U prvoj je vožnji Matija sa 7. vremenom uz dodatne 4 kaznene sekunde završio na 30. mjestu, kako bi u drugoj sa 2 kaznene sekunde zauzeo 5. mjesto i izborio plasman u naredni krug natjecanja. Polufinala će odlučivati i tko će u prvom krugu plasmanom među 10 najboljih nacija ispuniti olimpijsku normu za nastup na OI Tokyo 2020.

 

Više na poveznici.

Marinic polufinale SP 2019

 


BULLETIN 2

BULLETIN 1

Copyright (c) Hrvatski kajakaški savez 2014. All rights reserved.