web development & design
eidosfera.hr

IZVJEŠĆE O AKTUALNIM DOGAĐANJIMA I AKTIVNOSTIMA SAVEZA ZA RAZDOBLJE OD VELJAČE DO TRAVNJA 2009. GODINE

MIRNE VODE

Najuspješniji hrvatski kajakaši i članovi reprezentacije u kajaku i kanuu na mirnim vodama, braća Stjepan i Mićo Janić, trenutno se nalaze na pripremama u Australiji gdje su otputovali u utorak 17. veljače 2009. godine. Braća Janić boraviti će u jugo-istočnom australskom gradu Gold Coast sve do 12. travnja 2009. godine, gdje će se pripremati za nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje će održati u kolovozu u Kanadi.
Izuzetno povoljni vremenski uvjeti omogućit će braći izvršavanje treninga na vodi i transformaciju stečenih funkcionalno motoričkih sposobnosti na primarni medij- vodu. Proces transformacije u trenažnom procesu vrlo je važan jer posljednjih nekoliko mjeseci treninge su izvršavali isključivo u bazenu (treninzi plivanja) i fitnes centrima u vidu razvoja osnovnih funkcionalnih i motoričkih sposobnosti.
Na poziv trenera australske mirnovodaške reprezentacije g. Jamesa Owensa, sa ciljem provedbe zajedničkih priprema i poboljšanja rezultata obje reprezentacije, Janići će biti gosti kajakaškog kluba Palm Beach koji im je za provedbu plana i programa priprema osigurao svu potrebnu logistiku.

Članovi seniorske i juniorske reprezentacije na mirnim vodama od 06. do 15. ožujka 2009. godine će otputovati na specifične pripreme u Novigrad (Istarski). Prema kvaliteti rezultata motoričkih i funkcionalnih sposobnosti športaša i prema procjeni direktora Nikice Ljubeka i trenera reprezentacija na mirnim vodama Vinka Mijočevića, pripreme su pozivnog karaktera na koje se u klupskom aranžmanu mogu priključiti i ostali športaši.
Kako su članovi selekcije na mirnim vodama početkom veljače u Metkoviću već odradili jedne zajedničke pripreme, ove pripreme su jedan logičan slijed sustavnog rada i brige za perspektivne športaše.

Za članove selekcije na mirnim vodama 15. ožujka 2009. održat će se specifično testiranje na 10.000 metara. Testiranje će se održati na regatnoj stazi ŠRC Jarun s početkom u 13,00 sati.
Nakon testiranja trener reprezentacije selekcije mirnih voda, predložit će direktoru selekcije mirnih voda sastav reprezentacije koja će od 20. do 22. ožujka 2009. godine nastupiti na Europskom kupu u Milanu.


 

 

sponzori: