web development & design
eidosfera.hr

INTERVJU SA NIKICOM LJUBEKOM - SVJETSKIM SREBRNIM MARATONCEM

Croatian national teamNa Svjetskom prvenstvu u kajak-kanu maratonu koje se održao u češkom gradu Tyn na Vltavou, naš kanuist Nikica Ljubek je u disciplini kanua jednokleka na stazi dugoj 25,8 km osvojio je srebrnu medalju. pročitajte šta Nikica kaže o tom uspjehu

HRVATSKI KAJAKAŠKI SAVEZ NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU

Croatian national teamOd 16. do 21. rujna 2008. godine na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture, održao se 6. međunarodni sajam inovacija, novih ideja, proizvoda i tehnologija - „ARCA 2008“, gdje se predstavio javnosti i Hrvatski kajakaški savez sa svojim programom

NAŠI OLIMPIJCI NAKON POVRATKA IZ PEKINGA

Croatian national teamEmir Mujčinović i Stjepan Janić su bili naši predstavnici na Olimpijskim igrama u Pekingu, a kakvi su im dojmovi iz daleke Kine, možete pročitati u razgovorima koje smo napravili s njima nakon povratka...

Razgovor sa Emirom Mujčinovićem

Razgovor sa Stjepanom Janićem

KAJAKAŠKO EDUKATIVNI KAMP U KRALJEVICI

Croatian national teamPod generalnim sponzorstvom INA d.d., u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa od 01.-11. kolovoza 2008. godine u Kraljevici, održan je kajakaško edukativni kamp za mlađe dobne kategorije. Ovo je prvi takav kamp, gdje su se polaznici upoznali s osnovama tehnika veslanja kajaka i kanua, informatičke izobrazbe, robotike i osnovama korištenja audio i video opreme koja se koristi u izradi dokumentarnog filma.

SENIORSKO I JUNIORSKO DRŽAVNO PRVENSTVO U KAJAKU I KANUU NA MIRNIM VODAMA

Na Regatnoj stazi Jarun u Zagrebu, 2. i 3. kolovoza 2008. će se održati seniorsko i juniorsko Državno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama. 7. Pravo sudjelovanja na Prvenstvima imaju natjecatelji sa važećim registracijskim iskaznicama HKS. Juniori godišta 1990. i 1991. imaju pravo nastupa i u seniorskoj kategoriji.

Ovdje možete pratiti uživo startne liste i rezultate tijekom natjecanja.
Ovdje možete naći sve rezultate za ispis u .pdf formatu.

Ekipni bodovi i poredak za Juniore u .pdf formatu.
Ekipni bodovi i poredak za Seniore u .pdf formatu.
Ukupni bodovi i poredak prvenstva u .pdf formatu.

Ovdje možete pogledati fotogaleriju sa Državnog Prvenstva

POKUPSKO – OSVJEŽENJE NA KUPI, ALI I U HRVATSKOM KAJAKAŠTVU (29.07.2008.)

Croatian national teamOno što je zamislio ambiciozni načelnik općine Pokupsko gospodin Božidar Škrinjarić, to se i ostvarilo. Kupa u Pokupskom je postala izvrsna destinacija za školu kajaka i kanua na kojoj se okupilo pedesetak polaznika iz Pokupskog i okoline, a u organizaciji Kajak kluba Pokupsko iz Pokupskog i uz stručnu potporu Hrvatskog kajakaškog saveza.

PROMJENA TERMINA ZA ODRŽAVANJE NATJECANJA U NAŠICAMA (03.06.2008.)

Croatian national teamKajak kanu klub Našice je radi zauzetosti ŠRC Lapovac 28. lipnja, predložio novi termin održavanja 2. utrke Kupa RH za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore. Cijela utrka je prolongirana za tjedan dana, odnosno održat će se 5. srpnja.

PRIJEDLOG RASPOREDA SUDACA U 2008

Ovdje možete pogledati prijedlog rasporeda sudaca za kup utrke i državno prvenstvo.

ELLY MÜLLER ODRŽALA KONZULTATIVNI SEMINAR ZA KAJAKAŠKE SUCE NA MIRNIM VODAMA (17.02.2008.)

Croatian national teamGospođa Elly Müller, tehnički delegat Europske kajakaške asocijacije za mirnu vodu, u subotu 16. veljače 2008. godine, održala je konzultativni seminar za kajakaške suce na mirnim vodama u prostorijama Hrvatske zajednice tehničke kulture.

KAJAKAŠI NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU (11.09.2007.)

Croatian national teamU sklopu međunarodne izložbe inovacija Arca, a u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture Hrvatski kajakaški savez predstavio je svoje akcije i planove na Zagrebačkom Velesajmu. Na izložbenom prostoru izložili smo model camca iz 1936. godine, jedinog takvog na ovim prostorima.

PREZENTACIJA KAJAKAŠKIH STAZA (07.09.2007.)

Croatian national teamNa inicijativu Hrvatskog kajakaškog saveza i Odbora za divlje vode, a uz potporu Ministarstva turizma Republike Hrvatske na rijeci Dobri u Lešću pokrenuta je akcija izgradnje kajakaške staze. Za tu svrhu izrađena je prva montažna kajakaška slalom staza, koja se u kratkom vremenu može demontirati i montirati i na ostalim poligonima za trening.

KAMP TEHNIČKE KULTURE U ZAGREBU (06.08.2007.)

ŠRC Jarun u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Zagreba, Kanu kluba Končar i učešće klubova Zagrebačkog saveza sportova na vodi, kamp tehničke kulture u vremenu od 06. do 26. kolovoza 2007. Polaznici kampa boravili su u kampu tehničke kulture u četiri skupine od po 25 polaznika. Polaznici su osim kajakaških vještina imali priliku naučiti osnove iz radio-amaterizma, ronjenja, jedrenja, jedrenja na dasci i modelarstvu. Za vrijeme trajanja kampa, svakoj grupi polaznika demonstrirana je izrada divljevodaškog čamca i vesla, koju je provodio Igor Gojić, član Kanu Kluba Končar.

SA KOPNA NA MORE (06.08.2007.)

Croatian national teamVeć tradicionalno sedmu sezonu održan je kajakaški kamp od 06. do 14. kolovoza na otoku Obonjanu koji su i ove godine pohađali polaznici kajakaških škola, uglavnom zagrebačkih klubova. Treninzi su se provodili u grupnim (rekreativnim) i slalom čamcima pod stručnim vodstvom trenera: Davor Marić (Kajak Kanu Klub Zagreb), Tomislav Lepan (Kanu Klub Končar) i Tomislav Crnković (Kajakaški Savez Zagreba) koji je bio i voditelj kampa.

KAJAKAŠKI KAMP NA JARUNU (02.07.2007.)

Kajakaški kamp održan je na prostorima oko Kanu Kluba Končar na ŠRC Jarun od 2. do 15. srpnja 2007. Dvije skupine od po 25 polaznika boravile su od ponedjeljka do subote u cjelodnevnom boravku u kampu pod stručnim nadzorom i vodstvom. Polaznicima su demonstrirane osnove kajakaških i kanuističkih zaveslaja i pravila ponašanja na vodi. Treninzi su se izvršavali u grupnim čamcima na jezeru Jarun i rijeci Savi. Neki polaznici kampa učlanili su se u Kanu Klub Koncar i postali dijelom sportske selekcije mlađih dobnih kategorija.

PRIJAVE ZA PRVENSTVO I KUP (10.08.2007.)

Croatian national teamPoštovani,
temeljem odredbi Raspisa za Državno prvenstvo i finalnu utrku Kupa RH, obavještavamo vas da se kod mlađih kadeta, kadeta i seniora voze sve utrke,
a da se kod JUNIORA neće voziti: K4 500 i 1000 m juniori, C2 i C4 500 i 1000 m juniori, kod MLAĐIH JUNIORA neće se voziti: K4 500 m mlade juniorke, K4 500 i 1000 m mladi juniori, te C2 1000 m mlađi juniori.

U subotu od 9:00 sati održavat ce se utrke Državnog prvenstva za juniore, od 11:00 Kup za mlađe kadete kadete i mlađe juniore i nakon održanog Državnog juniorskog podijeliti medalje i pehare za juniore, kao i nakon utrka Kupa RH podijeliti medalje i pehare za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore.

Ovdje možete pogledati startne liste i rezultate natjecanja

Tabelarni pregled prijava po disciplinama možete pogledati ovdje (PDF)

MEĐUNARODNA KAJAKAŠKA REGATA ZAGREB - ORAŠJE - BRČKO (29.06.2007.)

Uz potporu Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a uz učešće Kajak Kanu Kluba Odra iz Siska, Kajak Kanu Kluba Marsonija iz Slavonskog Broda i Kanu Kluba Končar, održana je Međunarodna regata rijekom Savom od Zagreba do Brčkog OD 29. lipnja do 14. srpnja 2007.

Na regati je startalo 35 ekipa iz Njemačke i domaćih klubova, kojima su se na putu pridružile ekipe iz Bosne i Hercegovine. Kajakaški klubovi Kajak Kanu Klub Odra, Kajak Kanu Klub Marsonija i Kanu Klub Končar pružili su potporu u organizaciji i provođenju cijelog projekta u smislu organizacije, etapa regate, smještaja i prehrane sudionika.

AKTUALNI DOKUMENTI ZA SEZONU 2007.

HRVATSKOJ I 3. ZLATO (20.05.2007.)

Posljednjeg dana Europskog prvenstva u spustu vožene su ekipne vožnje u sprintu. Emil Milihram, Tomislav Lepan i Igor Gojić, osvajači zlatne medalje u ekipnim vožnjama klasične (duge) utrke discipline C-1 ponovili su uspjeh i sa 44 stotinke pred drugoplasiranom ekipom Njemačke osvojili još jedan naslov europskih prvaka, a bronca je pripala ekipi Francuske.

Inače ovo je za hrvatsku reprezentaciju do sada najuspješnije europsko prvenstvo sa kojeg se vraćamo sa osvojene 3 zlatne medalje.

ZLATO DRUGI DAN (18.05.2007.)

Croatian national teamDrugog dana natjecanja Europskog seniorskog prvenstva u spustu u ekipnim vožnjama discipline 3 x C-1, hrvatska posada u sastavu Igor Gojić, Tomislav Lepan i Emil Milihram obranili su naslov europskih prvaka ispred ekipe Njemačke i Češke. Natjecanja se nastavljaju sutra u 9:30 pojedinačnim sprint utrkama.

Rezultati drugog dana (PDF)

EMIL MILIHRAM PRVAK EUROPE (17.05.2007.)

Croatian national teamNa Europskom prvanstvu u spustu na divljim vodama koje je na rijeci Uni kod Bihaća započelo današnjim klasičnim utrkama, prošlogodišnji svjetski prvak Emil Milihram je sa 2 sekunde prednosti pred drugoplasiranim njemačkum kanuistim Normenom Weberom osvojio naslov europskog prvaka. Treće mjesto pripalo je talijanskom kanuisti Vladi Panatu.

PREDAVANJE SZANTA U KRALJEVICI (17.11.2006.)

Poznati svjetski stručnjak u kajakaštvu Csaba Szanto održao predavanja na tečaju za trenere u Kraljevici od 17.-19. studenog 2006.

Uz potporu Hrvatske olimpijske akademije Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske zajednice tehničke kulture, Hrvatski kajakaški savez organizirao je tečaj za trenere, na kojem je poznati kajakaški stručnjak svjetskog glasa, g. Csaba Szanto, polaznicima tečaja pokazao vrhunsku tehniku i taktiku, te trenažne procese u svijetu. Poznati predavač svjetskog glasa napisao je dvije stručne knjige i u ICF-u je zadućen za razvoj kajakaštva.

Tečaj je za polaznike bio besplatan, a polaznici koji su uspješno položili završni ispit stekli su kvalifikaciju koja se upisuje u radnu knjižicu o ispunjavanju zakonskih uvjeta za obuku sportaša. Svim polaznicima tečaja, podijeljene su tri stručne knjige prevedene na hrvatski jezik, te zapisi na CD-u o školi kajaka, tehnici i sustavu treninga u svijetu.

Otvorenju tečaja kojem je nazočilo 57 polaznika, prisustvovali su i počasni predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza, g. Marko Čurković i ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije g. Milan Kolman koji su ujedno i otvorili isti.

STJEPAN I MICO JANIC IZBORILI FINALU SVJETSKOG PRVENSTVA (18.08.2006.)

Croatian national teamHrvatski reprezentativci Stjepan i Mićo Janić su jučerašnjim izlučnim utrkama započeli svoj nastup na Svjetskom Prvenstvu u kajaku na mirnim vodama, koje će se održati u Mađarskom gradu Szegedu od 17. do 20. kolovoza 2006, na kojem će nastupiti natjecatelji iz 82 zemlje.

Nakon što su se u četvrtak (17.8.) bez problema kvalificirali za daljnja natjecanja u obje discipline, u dopodnevnom programu u petak su osvajanjem drugog mjesta izborili nastup u finalnoj utrci discipline K-2 1000 m, a Stjepan Janić je izborio svoje drugo finale u disciplini K1 500 m, što je do sada najveći rezultat za Hrvatsku u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Malo smo se pribojavali da će prijepodnevna jaka utrka kajak dvosjeda ostaviti traga na popodnevnu utrku jednosjeda Stjepana Janića, no Stjepan Janić je potvrdio punu pripremljenost i bez većih problema izborio je drugo finale.

U subotu u 16:40 na programu je bila finalna utrka K2 na 1000 m (Stjepan i Mićo Janić), na kojoj su zauzeli šesto mjesto. U nedjelju u 10:06 na programu je održana finalna utrka K1 na 500 m gdje je Stjepan Janić uspio proći peti kroz ciljnu ravninu. Dva A Finala na Svjetskom prvenstvu, već sada se može bilježiti velikim uspjehom i napretkom mirnovodaškog kajakaštva u Hrvatskoj.

Ovdje možete pogledati kompletne startne liste i pratitit rezultate tijekom natjecanja.

ZAGREB - DRŽAVNO PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U KAJAKU I KANUU NA MIRNIM VODAMA - INFORMACIJE

Ovdje možete pogledati startne liste i rezultate natjecanja
Ovdje pogledajte satnice natjecanja (za sva tri dana) 3. i 4. utrke Kupa RH i Državnog prvenstva MV za 2006. godinu
Prijave natjecatelja za državno prvenstvo su gotove. Uskoro će na ovim stranicama biti objavljene startne liste svih natjecatelja. Trenutno ovdje možete pogledati brojčane prijave po disciplinama Državnog prvenstva MV 2006. te 3. i 4. utrke Kupa RH s naznakom disciplina koje se ne voze.

Temeljem prispjelih prijava ne voze se slijedeće utrke:

Juniori: K2 i K4 juniorke 500 m, K4, C2 i C5 juniori 500 m, te K4, C2 i C4 juniori 1000 m
Kadeti: K4 kadetkinje 500 m, te C2 kadeti 500 m
Seniori: K4 200, 500 i 1000 m seniorke, te C4 500 M seniori
Mlađi juniori: K4 500 m ml. juniorke, te K4 i C2 ml. juniori 500 i 1000 m

Sukladno 14. točci Raspisa za Državno prvenstvo, klubovi iz utrka koje se ne voze, mogu prebaciti športaše u utrke koje se voze najkasnije do 13.7.2006. do 10:00 sati.

ZAGREB - DRŽAVNO PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE U KAJAKU I KANUU NA MIRNIM VODAMA (26.06.2006.)

Croatian national teamZa nepuna dva tjedna će se održati Državno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za 2006. godinu u kategorijama juniora i seniora. Prvenstva će se održati u subotu i nedjelju 15. i 16. srpnja 2006. godine na Regatnoj stazi Jarun u Zagrebu. Početak natjecanja je 15. srpnja 2006. godine u 9.00. Raspored utrka i start prve utrke odredit će organizator natjecanja na osnovi prispjelih prijava koje moraju biti izvršene najkasnije do 10. srpnja 2006. do 12:00 sati. Opširnije pogledajte kompletni raspis za Državno prvenstvo

 

 

sponzori: