3. ožujka 2021. 

Kampanja Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za sprečavanje manipulacije sportskim natjecanjima

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) nastavlja kampanju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za sprečavanje manipulacije sportskim natjecanjima putem svojih internetskih stranica i društvenih mreža, aktivnostima pod nazivom Budi iskren, budi svoj. Vjeruj u sport!

Ciljana skupina kampanje su sportaši, treneri i službene osobe te molimo sve klubove da im prenesu priložene edukativne materijale.

Edukativni materijali za sve:  Što je manipulacija - edukativni video preveden na hrvatski jezik , Video - zašto ljudi manipuliraju natjecanjem (ENG), Tko bi namjerno izgubio i Kodeks ponašanja

Dodatni materijali za sportaše: Kako su me tražili da varam - video (ENG) i BELIEVE IN SPORT - mobilna aplikacija

Dodatni materijali za trenere i službene osobe: Koji su rizici povezani sa sportskim klađenjem (ENG) i Koja je uloga uzora (ENG)

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) ima otvorenu web stranicu IOC Intergrity and Compliance Hotline s obrascem na koji se može izravno prijaviti ako netko traži od vas da manipulirate natjecanjem ili ako primjetite bilo kakav pokušaj manipulacije natjecanjem. Manipulacija natjecanjima kažnjava se u sve većem broju zemalja, a krajnji cilj olimpijskog pokreta je zaštita poštenih sportaša! Više informacija možete pronaći na internet stranicama HOO-a na linku.

13. listopada 2020. 

20 letećih lampiona za Matiju Ljubeka

U čast Matije Ljubeka članovi uprave Kajak kluba Belišće, treneri, članovi sportaši, roditelji i simpatizeri pustili su u zrak 20 letećih lampiona za 20. obljetnicu njegove smrti. 

Webp.net resizeimage 7      Webp.net resizeimage 10

Također u organizaciji Kajak kluba Belišće održano je 4. listopada 2020. klupsko natjecanje među mlađim kategorijama u sklopu kojeg je održan i tečaj samogradnje čamaca od stakloplastike. Više o samom događaju i rezultatima natjecanja možete pronaći na linku

11. listopada 2020.

Obilježena 20. obljetnica otkako nas je napustio legendarni Matija Ljubek

Webp.net resizeimage 4

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mirogojskom počivalištu legendarnog kanuiste Matije Ljubeka, obilježena je 20. obljetnica otkako nas je u obiteljskoj tragediji napustio najuspješniji hrvatski kanuist i jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena. Uz članove obitelji nazočili su predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza Marko Ćurković i predsjednik Kajak kanu kluba "Matija Ljubek" Ivan Lončarević. 

Poziv i Odluka o sazivanju Izborne Skupštine HKS-a 

Poziv i Odluku možete pronaći na linku.

5.10.2020.

EUROPSKO JUNIORSKO I U23 PRVENSTVO U SLALOMU KRAKOW

Šesnaestogodišnji reprezentativac Roko Bengeri osvojio je 9. mjesto u finalnim vožnjama discipline kanua za juniore. 

U polufinalnim utrkama kajaka za mlađe seniore kajakaši Ami Šehić i Jakov Matošević plasirali su se na 21. i 22. mjesto. 

Unatoč što su izveslali 3. (Thomas Ukalović) i 7. (Roko Bengeri) vrijeme u polufinalu juniorskih kajakaša zbog kaznenih bodova završili su na 16. odnosno 18. mjestu i za malo izgubili pravo nastupa u finalu, dok je Martin Vegše završio utrku na 20. mjestu.

Kanuistica Katja Bengeri nije završila polufinalnu utrku u kategoriji C-1 za mlađe seniorke do 23 godine.

1.10.2020.

SVJETSKI KUP NA MIRNIM VODAMA SZEGED

Webp.net resizeimage 1

Na Svjetskom kupu koji je održan u mađarskom Szegedu 25.-27.9.2020. nastupili su naši sportaši Vanesa Tot i Štefo Lutz u kanu jednokleku. Vanesa Tot ostvarila je sjajne razultate izborivši A finale u disciplini C1 500m u kojoj je osvojila 9. mjesto, dok je u disciplini 200m izborila B finale u kojem je osvojila 4. mjesto. Naš kanuista Štefo Lutz u disciplini C1 500m izborio je B finale u kojem je osvojio 5. mjesto. 

Copyright (c) Hrvatski kajakaški savez 2014. All rights reserved.