Državno prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama za 2021. godinu
Zagreb, 30.7.-1.8.2021.

30.07.2021.
Startne liste preuzmite na ovom LINKU
Raspored utrka preuzmite na ovom LINKU

Online dokumentacija natjecanja i praćenje rezultata na www.kayak-cro.com

28.6.2021.

Srebro i bronca za Vanesu Tot na EP do 23 godine

Vanesa EP Poznan

Na Europskom prvenstvu u kajaku i kanuu na mirnim vodama za juniore i mlađe seniore do 23 godine u poljskom Poznanu, Vanesa Tot je u finalu na 500m osvojila srebrnu medalju, da bi isti dan, u poslijepodnevnom finalu iste discipline na 200m osvojila brončanu. 

Link na rezultate: https://timetable.europecanoeevents.com/index.phpgmt=2&gmt2=-120 

21.5.2021.

Vanesa Tot ispunila normu za OI Tokio 2021

Vanesa Tot

Na globalnim kvalifikacijama za Olimpijske igre Tokio koje se održavaju u Barnaulu (Rusija), hrvatska kanuistica Vanesa Tot (članica KKK Marsonia iz Slavonskog Broda) je osvajanjem prvog mjesta u utrci kanua jednokleka za žene izborila pravo nastupa na OI Tokio. 

Vanesa Tot će tako uz kajakašicu Anamariu Govorčinović (mirne vode) i kanuistu Matiju Marinića (slalom) biti treća predstavnica hrvatskog kajakaštva u Tokiju.

Velike čestitke našim sportašima i trenerima, želimo vam dobar plasman u Tokiju. 

13.5.2021.

Anamaria Govoričinović ispunila normu za OI Tokio 2021

Untitled 3

Na kvalifikacijama za Olimpijske igre, održane u Szegedu 12.-13.5.2021., Anamaria Govorčinović ispunila je olimpijsku normu osvojenim 2. mjestom u finalnoj utrci K-1 500m. 

Velike čestitke Anamaria i puno sreće u daljnjim natjecanjima. 

19. travnja 2021.

Matija Marinić odnio zlato na ICF-u u slovenskom Tacenu

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, olimpijac za Igre u Tokiju, osvojio je zlatno odličje u utrci ICF-a u slovenskom Tacenu. U polufinalnoj je utrci zauzeo četvrto, a u finalnoj prvo mjesto.

Untitled 1

"Iza njega su dvije, što se brzine tiče, identične vožnje. U prvoj je dodirnuo dvoja vrata, no u drugoj je bio fokusiran i vožnju završio bez tehničkih pogrešaka. Staza je bila tehnički dosta zahtjevno postavljena, a on je bio izvrstan. To će Mariniću dati samopouzdanje nužno za nastup na Europskom prvenstvu", kazao je Marinićev trener Stjepan Perestegi.

U utrci u Tacenu sudjelovali su kanuisti iz Češke, Italije, Španjolske te Slovenije. Posebno motivirani bili su upravo Slovenci jer su se oni borili i za mjesto u svojoj reprezentaciji. Rezultati ICF utrke utječu na rangiranje kanuista te se boduju za Europski kup.

"Sjajan je osjećaj zauzeti prvo mjesto i iza sebe ostaviti vrhunske sportaše poput Luke Božiča iz Slovenije koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu zauzeo drugo mjesto. U finalu je Božič ostvario samo pola sekunde slabiji rezultat od mene te time zauzeo drugo mjesto. Na trećem je Španjolac Miquel Trave. Posebno sam zadovoljan današnjim rezultatom zbog činjenice da smo u posljednjih godinu dana zbog pandemije koronavirusa imali manjak priprema i natjecanja. Zahvaljujući današnjem rezultatu mirne glave mogu dalje", rekao je Matija Marinić.

Europsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama za kanuiste počinje u talijanskoj Ivrei krajem mjeseca. U srpnju Marinića očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

3. ožujka 2021. 

Kampanja Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za sprečavanje manipulacije sportskim natjecanjima

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) nastavlja kampanju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za sprečavanje manipulacije sportskim natjecanjima putem svojih internetskih stranica i društvenih mreža, aktivnostima pod nazivom Budi iskren, budi svoj. Vjeruj u sport!

Ciljana skupina kampanje su sportaši, treneri i službene osobe te molimo sve klubove da im prenesu priložene edukativne materijale.

Edukativni materijali za sve:  Što je manipulacija - edukativni video preveden na hrvatski jezik , Video - zašto ljudi manipuliraju natjecanjem (ENG), Tko bi namjerno izgubio i Kodeks ponašanja

Dodatni materijali za sportaše: Kako su me tražili da varam - video (ENG) i BELIEVE IN SPORT - mobilna aplikacija

Dodatni materijali za trenere i službene osobe: Koji su rizici povezani sa sportskim klađenjem (ENG) i Koja je uloga uzora (ENG)

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) ima otvorenu web stranicu IOC Intergrity and Compliance Hotline s obrascem na koji se može izravno prijaviti ako netko traži od vas da manipulirate natjecanjem ili ako primjetite bilo kakav pokušaj manipulacije natjecanjem. Manipulacija natjecanjima kažnjava se u sve većem broju zemalja, a krajnji cilj olimpijskog pokreta je zaštita poštenih sportaša! Više informacija možete pronaći na internet stranicama HOO-a na linku.

Copyright (c) Hrvatski kajakaški savez 2014. All rights reserved.